Web Analytics Made Easy - Statcounter

به عقیده بسیاری از دست اندر کارانی که در حوزه مسکن فعالیت دارند افزایش قیمت آهنی که بیش از یک ماه است که به وجود آمده تنها به تعمیق رکود مسکن کمک می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، خبر کوتاه بود قیمت آهن آلات بین 15 تا 20 درصد افزایش داشته اما احتمالا این موضوع تبعات زیادتری به همراه داشتهباشد به این معنی که دل‌نگرانی در بخشی از جامعه برای بازار مسکن ایجاد شده که شاید این نگرانی به جا همباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رکود شدید در بازار مسکن یکی از نگرانی‌های بزرگ در حوزه اقتصاد است زیرا این بخش به لحاظ ارتباطاتی که با مشاغال پسین و پیشین دارد می‌تواند حرکت مناسبی را در اقتصاد ایجاد کند اما این چند سال مشکلاترکود در بازار بسیاری از شاغلان در این حرفه‌ها را با مشکلات زیادیمواجه کرده است.

نگرانی‌های زیادی از این افزایش قیمت مصالح ساختمانی در میان کسانی که در حوزه ساخت و ساز فعالیت دارند به وجود آمده که این موضوع می‌تواند آثار سوءزیادی را به همراه داشته باشد.

رکود بیشتر

حسین جلیلیان سهامدار یکی از شرکت‌های ساختمانی در شهر مشهد بودهو در مورد افزایش قیمت آهن آلات در بازار مصالح ساختمانی می‌گوید: این موضوع سبب شده که سایر مصالح ساختمانی نیز افزایش قیمت داشته باشند و به همین علت قیمت تمام شده ساختمان بالا می‌رود.

وی ادامه می‌دهد: در نظر بگیرید اگر قرار بر این بوده که قیمت تمام یک ساختمان متری یک میلیون تومان به عنوان مثال باشد با این میزان افزایش به حدود یک میلیون و 200 هزار تومان می‌رسد.

این مهندس مشهدی بیان می‌کند: با این افزایش قیمت مشکلات زیادی برای سازندگان و مصرف کنندگان به وجود می‌آید زیرا هم اکنون به صورت عادی بازار در رکود هست و افزایش قیمت با توجه به قدرت خرید پایین مردم توجیهی ندارد و سبب بیشتر شدن این رکود می‌شود.

خروج تعدا زیادی از ساختمان سازان از این حرفه

م. ع از دیگر ساختمان سازان مشهدی است که در همین زمینه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم می‌گوید: یکی از علل اصلی افزایش قیمت مصالح این است که هزینه‌ها هر روز بالاتر می‌رود به عنوان مثال کسانی که در حوزه استخراج آهن و یا فروش آن کار می‌کنند برای تأمین نیروی انسانی و انرژی خود باید قیمت بالاتری را بپردازند و به همین علت قیمت فروش خود را بالاتر اعلام می‌کنند.

وی ادامه می‌دهد: همچنین در فرآیندساخت ساختمان نیز این موضوعات به وجود می‌آید یعنی قیمت انرژی مورد نیاز، مصالح و کارگر افزایش پیدا می‌کند اما با این حال ما محبور هستیم قیمتی که در ابتدای ساخت یک ساختمان اعلام کرده‌ایم را تا انتها نگاه داریم و این مسائل سبب می‌شود که سود کار ساختمان سازی کاهش پیدا کند.

این شهروند مشهدی خاطرنشان می‌کند: با وضعیت کنونی تنها کسانی فعالیت خود را ادامه می‌دهند که راه اصلی درآمد آنها ساختمان سازی بوده و مجبور به ادامه فعالیت در این حوزه باشند و افراد دیگر اصلا به این بخشورود ندارند.

20 تا 25 درصد افزایثش قیمت

نعمت‌الله ظریف دبیر انجمن انبوه‌سازان خراسان رضوی نیز در این زمینه می‌گوید: همین حالا نیز بازار دچار اختلال بوده و مشکلات زیای برای آن وجود دارد با این وجود آهنآلات در عرض یک ماه تا 45 روز گذشته بین 20 تا 25 درصد افزایش قیمت داشته است.

وی ادامه می‌دهد: البته بخش زیادی از افزایش قیمت این محصول به علت تأثیرپذیری آن از بازار جهانی و قیمت‌های آن است اما آهن در ساختمان سازی مانند بنزین در بقیه مشاغل است در بیانی ساده همانطور که اگر بنزین گران شود قیمت تمام اجناس بالا میرود اگر آهن آلات نیز گران شوند تمام مصالح ساختمانی نیز افزایش قیمت پیدا می‌کنند.

دبیر انجمن انبوه‌سازان خراسان رضوی بیان می‌کند: با وضعیتی که به وجود آمده و با توجه به اینکه هم اکنون نیزقدرت خرید مردم برای خرید مسکن بسیار پایین بوده و بازار در رکود است افزایش قیمت تنها به تعمیق رکود کمک می‌کند.

ظریف تأکید می‌کند: متأسفانه پیش‌بینی خوبی از افزایش قیمت آهن در حوزه بازار مسکن نداریم و ممکن است مشکلات این حوزه را بیشتر کند.

نباید قیمت بالا برود

سید علیرضا علویان نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک مشهدمقدس با اشاره به پایین بودن حجم معامللات در حوزه مسکن می‌گوید: یکی از مهم‌ترین عللی که سبب کم بودن تعداد معاملات مسکن در شهر مشهد شده کاهش قدرت خرید مردم است و حالا هم با این افزایش قیمت باز هم مشکلات مردم بیشتر می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: شاید برخی افزایش قیمت در مصالحی مانند آهن را نشانه آغاز رونق بدانند اما این موضوعدر ساخت ساختمان چالشزیادیایجاد می‌کند زیرا با همین قیمت‌ها هم ما شاهد این هستیم که ساختمان‌های ساخته شده به فروش نمی‌رسند.

گفته‌هایی که در بالا آورده شده به خوبی نشان از این دارد که مردم از سازنده تا فروشنده و خریدار از افزایش قیمت آهن که نتیجه آن افزایش قیمت تمام شده و فروش مسکن می‌شود شاکی هستندو اعتقاد دارند که این موضوع می‌تواند به طولانی‌تر شدن دوره رکود کمک کند.

تمام تحلیل‌هایی که برای بازار مسکن وجود دارد حاکی از این است که طولانی شدن دوره رکود می‌تواند سبب افزایش جهشی قیمت‌ها می‌شود که این موضوع نیز به نوبه خود مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند و بازار را از حالت تعادل خارج کردهو بهتر است مسئولان زودتر وارد عمل شوند پیش از اینکه کار از کار بگذرد.

انتهای پیام/

R41347/P1336/S6,1188/CT9

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۷۶۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت بازار مسکن تهران در فروردین ۱۴۰۳+ اینفوگرافیک

گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن تهران در فروردین ۱۴۰۳ نشان از آن دارد که در این ماه تعداد معاملات کاهش و میانگین قیمت خرید هر متر مربع واحد مسکونی هم افزایش داشته است.

گروه راه و مسکن بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ جدیدترین گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن تهران در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ نشان از آن دارد که قیمت خرید هر متر مربع واحد مسکونی، با رشد ۲۲.۹ درصدی نسبت به مدت زمان مشابه با خود در سال قبل و همچنین با افزایش ۰.۲ درصدی نسبت به ماه گذشته خود یعنی اسفند ۱۴۰۲، به عدد ۸۱ میلیون و ۶۳۰ هزار رسیده است.


بر خلاف قیمت، تعداد معاملات مسکن در فروردین ماه کاهش قابل توجهی داشته است. بر اساس گزارش مذکور، در این ماه ۱ هزار و ۵۰۸ معامله در پایتخت صورت گرفته که در مقایسه با فروردین سال ۱۴۰۲، کاهش ۱۴.۲ درصدی داشته است.


علاوه بر آن، تعداد معاملات مسکن در فروردین ماه ۱۴۰۳ هم نسبت ماه قبل خود کاهش ۷۵.۶ درصدی داشته است، بنابر اعلام بانک مرکزی در اسفند ماه سال گذشته ۶ هزار ۱۷۹ معامله در تهران انجام شده است.


تداوم رکود بازار مسکن در سال ۱۴۰۳


«کیانوش گودرزی» رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران در گفتگو با بازارنیوز پیرامون علت کاهش معاملات مسکن در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: بازار مسکن در سال گذشته شرایط کاملا رکودی را تجریه کرد و به نظر می‌رسد که این وضعیت در سال جدید هم ادامه پیدا کرده باشد.


رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران همچنین درباره کاهش تعداد معاملات مسکن تهران در فروردین هم گفت: ما در این ماه با تعطیلات نوروزی و همچنین ایام ماه مبارک رمضان مواجه بودیم؛ لذا، این دو اتفاق مهم در بازار مسکن فروردین ماه به ویژه در بخش معاملات این ماه اثرگذاری قابل توجه‌ای داشته‌اند.


وی تصریح کرد: میانگین قیمت خرید هر متر مربع در فروردین ماه نسبت به ماه قبل خود افزایش بسیار اندکی داشته است، اما تعداد معاملات در این ماه نسبت به اسفند سال ۱۴۰۲ کاهش چشمگیری داشته است که بیشتر متاثر از رکودی است که از سال قبل بر بازار مسکن حکمفرما شده است.


گودرزی همچنین درباره معاملات صورت گرفته در فروردین ماه سال جاری هم گفت: بازار مسکن همچنان در رکود به سر می‌برد؛ لذا به واسطه این موضوع، معامله جدی در آن صورت نمی‌گیرد. اکثر معاملات انجام عمدتاً از سوی افرادی صورت گرفته که یا خانه اولی بودند و یا اینکه خانه‌ای داشتند، اما در سال جدید تصمیم گرفتند که آن را به تبدیل به احسن کنند.



پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: بازار مسکن ، قیمت مسکن ، معاملات مسکن ، بازار مسکن تهران ، بانک مرکزی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TAM

دیگر خبرها

  • اسنادی از شرایط بغرنج اقتصاد ایران در سال منتهی به انقلاب ۵۷
  • ثبات قیمت دلار و سکه ادامه دارد
  • راه بازار اجاره از بازار مسکن جدا شد / آمارهای نگران‌کننده برای مستاجران
  • آخرین وضعیت بازار مسکن تهران در فروردین ۱۴۰۳+ اینفوگرافیک
  • هفت پله قرمز بورس
  • توقف بازار مسکن در فروردین
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • کف و سقف قیمت مسکن و اجاره تعیین می‌شود
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ با ۶ میلیارد در منطقه ۲۱ ملک بخرید+ جدول
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود